Sporting, intre marire si decadere

18.05.2010 21:55

Dupa un tur de campionat foarte bun, incheiat pe un multumitor loc trei in clasament, la doar doua puncte in spatele liderului de atunci Metalul Peretu si cu o echipa care crestea de la o etapa la alta, Sporting isi facea sperante pentru un retur de exceptie, care sa-i aduca la final un premiu: titlul de campionana judeteana.
Numai ca acest obiectiv a devenit usor-usor o povara sau, mai bine zis, o palarie prea mare pentru actuala echipa rasioreana. Fara intariri serioase in pauza de iarna, ba mai mult, cu cateva pierderi semnificative in lot, speranta Sportingului nu a tinut decat pana la duelul cu Turris, din etapa a 21-a, meci care a aratat limitele actualei echipe rosiorene. A fost adevaratul test pentru tanara echipa, examen pe care, din pacate, l-a picat. 
Infrangerile care au urmat acelui moment "cheie" au adus demiterea tehnicianului Alexandru Gheorghe si au fost confirmarea faptului ca Sporting mai are de invatat multe, iar maturizarea echipei, proces ce trebuia sa aibe loc in acest retur, se lasa asteptata.
Pana la resemnare a mai fost doar un pas, iar acest final de campionat ne prezinta un Sporting debusolat, in cadere libera (locul 5  inclasament) plin de scandaluri si lipsit de motivatie.

Proiectul Sporting 2009-2010 poate fi numit un esec concluzionand la cele prezentate mai sus, insa "dracul nu este chiar atat de negru" cum ar spune un cunoscut gazetar din presa sportiva. Nu trebuie uitat de unde s-a plecat la startul acestui sezon si unde s-a ajuns. Echipa a fost incropita cu cateva zile inainte de startul sezonului, atunci cand nici nu se stia daca Sporting mai exista sau nu. Media de varsta a lotului era undeva la 20 de ani, iar atacul Sportingului era format din doi juniori de 15 si 16 ani. Obiectivul impus era clasarea intre locurile 8-10 si formarea unei echipe competitive pentru urmatorul sezon. Nu trebuie neglijata nici partea financiara. Echipa a beneficiat de un buget restrans, printre cele mai mici dintre echipele participante in Liga 4. Cam asa s-a pornit. Ce s-a intamplat pe parcursul sezonului am povestit mai sus. Echipa a urcat frumos, dar a cazut la fel de rapid. Problema care se ridica acum este de ce Sporting nu a continuat curba ascendenta pe care s-a plasat in tur si a decazut brusc in retur?
Unde s-a gresit cu aceasta echipa? Cu cateva sapatamani in urma, intr-un articol asemenator, acuzam jucatorii ca s-au vazut cu "sacii in caruta" si nu si-au mai dat acelasi interes ca in primele 15 meciuri. Acum, la o analiza mai ampla asupra intregii evolutii a formatiei, dar si a ultimelor evenimente petrecute in sanul echipei, nu pot sa nu remarc ca vina apartine in egala masura si conducerii tehnice, cat si a conducerii administrative. Fiind destul de apropiat de aceasta echipa am remarcat doua lucruri in acest retur: Lipsa de comunicare intre cele trei entitati (conducere - antrenor - jucatori) si lipsa unei strategii de abordare a returului.
E posibil ca motivele sa fie altele sau mult mai multe, insa e bine ca toti sa tragem o invatatura din cele intamplate in acest sezon, iar urmatoarea editie de campionat s-o gaseasca pe Sporting cu temele facute pentru a putea indeplini visul rosiorienilor: revenirea in Liga a 3-a.



Sporting in tur
Jocuri: 15  -  10 victorii / 2 egaluri / 3 infrangeri (dintre care una la masa verde)
Puncte: 32
Golaveraj: 36 - 14
Victorii importante: 3-2 cu Olteni, 1-0 cu Metalul Peretu, 2-1 la Talpa
Cea mai categorica victorie: 10-0 cu Steaua Spatarei
Cea mai categorica infrangere: 1-3 cu Vointa Saele (* nu a fost luata in calcul infrangerea la masa verde)
Victorii consecutive: 7
Diferenta fata de primul loc: 2 puncte

Sporting in retur
Jocuri: 12  -  4 victorii / 1 egal / 7 infrangeri (dintre care una la masa verde)
Puncte: 13
Golaveraj: 21 - 25
Victorii importante: 1-0 cu Vointa Saele
Cea mai categorica victorie: 7-0 cu Tineretul Crevenicu
Cea mai categorica infrangere: 3-6 la Dunarea Zimnicea, 1-4 la Olteni, 1-4 la Peretu
Victorii consecutive: 3
Diferenta fata de primul loc: 16

 

10 goluri a incasat Sporting in ultimele doua jocuri.

Back

Comenteaza articolul: De ce crezi ca a decazut Sporting in acest retur?

Date
By
Subject

;)

ce dreaku vb u de proiect la liga 4.hai sa fim seriosi asta e o jucarie a unor baietasi cu bani din rosiori si o conduc cum vor ei. tu cred k visezi proiecte noaptea;)

Date
By
Subject

sr

pai knd faci blaturi e normal s se creeze zazanie in lot....jucatorii nu mai au incredere unul in celalalt!>!>!!1!
tuleu de ce a avut reactia aia la meciul cu buzexu?? nu s a intrbat nimeni...
si cum sa creasca copiii astia cand vad k nu e nimic concret la echiupa asta si conducerea face ce vrea ea...

Search site

© 2009 Created by C.M.