Buzescu - Sporting, un duel mereu incins

08.09.2010 15:50

Sporting Rosiori merge sambata la Buzescu pentru meciul cu Rapid, din etapa a 3-a a Ligii a IV-a de fotbal. Rosiorenii au avut intotdeauna meciuri incrancenate cu Rapid Buzescu. De la infiintare, din 2008, in cele doua sezoane in Liga a IV-a, Sporting nu a invins-o decat o data pe Rapid, in sezonul trecut, chiar la Buzescu. Din celelalte trei partide, rosiorenii au mai luat doar un punct.
Istoria celor patru dueluri cu Buzescu este interesanta, fiecare meci avand o desfasurare aparte, presarat cu evenimente speciale si consecinte drastice pentru rosioreni.

Sezon 2008/2009
Sporting – Buzescu 1-1

In primul an de existenta al rosiorenilor, Sporting intalnea, acasa, in etapa a doua pe Buzescu dupa ce in runda inaugurala pierduse cu 3-0 la Mosteni. Considerata la acea vreme o adversara modesta, Rapid Buzescu a pus mari probleme Sportingului, fiind foarte aproape sa plece cu toate cele 3 puncte de pe Municipal. Buzescu a condus pana in minutul 85, iar Deaconu a egalat cu capul in urma unei lovituri de colt.

Buzescu - Sporting 0-2 (3-0 la masa verde)
In returul de la Buzescu, Sporting a reusit un meci bun, a castigat cu 2-0 pe teren, insa rezultatul a fost intors in favoarea Rapidului (3-0) la comisiile AJF din cauza unei greseli comise de delegatul echipei rosiorene. Atunci, fundasul Marius Pracna a evoluat pentru Sporting desi avea 4 cartonase galbene incasate.

Sezon 2009/2010
Buzescu – Sporting 1-2

Meciul din sezonul trecut de la Buzescu este singurul pe care Sporting l-a castigat in fata formatiei Rapid. A fost 2-1 pentru echipa lui Alexandru Gheorghe, in urma unui meci in care rosiorenii au avut de furca pe final de meci. Sporting a condus cu 2-0 la pauza, insa la reluare buzestenii, impinsi de la spate de arbitr, au revenit, au marcat un gol, iar pe final de meci au ratat si un penalty.

Sporting – Buzescu 0-1 (0-3 la masa verde)
Ultimul meci oficial intre cele doua echipe a fost un nou meci cu scantei, decis la masa verde, dar si un meci care a durat doar 75 de minute. Ce s-a intamplat atunci? Buzescu a reusit sa marcheze repede pentru 1-0, Sporting a incercat sa revina insa a ratat foarte mult, iar nervii au pus stapanire pe echipa. In minutul 75, la un duel in careul Rapidului intre Mitroi (Sporting) si Badita (Buzescu), Sporting a cerut penalty. Arbitrul Ochea a refuzat sa acorde lovitura de pedeapsa, iar Tuleu (Sporting) l-a lovit pe arbitru acuzand ca l-ar fi injurat. Imediat dupa acest incident, Ochea apus capat jocului, AJF a omologat meciul cu 3-0 in favoarea formatiei din Buzescu, iar Tuleu a primit 12 etape de suspendare si 300 de lei amenda.

Back

Search site

© 2009 Created by C.M.