Slatina, orasul in care doi fotbalisti rosioreni isi incearca norocul

15.07.2010 12:23

Daca saptamana trecuta am prezentat orasul Caracal si echipa la care rosioreanul Mitroi a ajuns din aceasta vara, iar ieri am facut un tur virtual prin Cisnadia lui Lacoviste, azi, site-ul www.sporting-rosiori.webnode.com, va introduce in atmosfera nou-promovatei in Liga 2, Alro Slatina, si a orasului de pe Olt, acolo unde Ionut Streinu evolueaza de un sezon, iar Mihai Coman incearca sa se alature si el lotului condus de Corneliu Papura.  

Orasul
Slatina
este reşedinţa judeţului Olt. Aflat în sudul României la aproximativ 80 Km de Rosiorii de Vede, Slatina are peste 80.000 de locuitori si o istorie de 650 de ani in spate. In prezent, oraşul are un puternic caracter industrial, aici desfasurandu-si activitatea companii precum Alro Slatina, Alprom Slatina sau Pirelli Tyre Romania.
Alro S.A. este cea mai mare companie producătoare de aluminiu din Europa Centrală şi de Est și principala forță economică a județului Olt, fiind una dintre companiile din Top10 în România. De peste 40 de ani Alro aduce o contribuţie importantă la efortul de dezvoltare economică a României precum şi la promovarea comerţului exterior, asigurând locuri de muncă directe pentru aproximativ 3.600 de oameni cât şi pentru angajaţii din sectoarele conexe.

În 2006, grupul italian Pirelli a deschis o fabrică de anvelope, ce a creat peste 1500 de locuri de muncă, dar şi perspective favorabile pentru noi investiţii. 

O altă investiție importantă constă într-o fabrică de subansamble auto, o investiţie greenfield a grupului german Honsel, ce va începe să producă, cel mai probabil din 2011-2012.

Echipa de fotbal
Fotbal Club Alro Slatina a luat fiinţă în iunie 2006, în urma fuziunii a principalelor două cluburi slătinene, care evoluau în Liga 3 - FC Oltul Slatina şi Alprom Slatina. Dupa patru sezoane in a treia divizie fotbalistica din Romania, Alro Slatina a reusit la finele acestui sezon promovarea in Liga 2 după o luptă spectaculoasă cu FC Târgovişte.
Culorile oficiale ale clubului ALRO Slatina sunt visiniu-albastru, iar echipa îşi desfăşoară meciurile de acasă in complexul “1 Mai”, stadion ce va fi renovat in aceasta vara pentru prezenta in Liga 2. Capacitatea arenei este de 13.500 de locuri.

Dupa promovarea in Liga 2, Alro si-a modificat atat conducerea clubului cat si stafful tehnic. Presedinte a devenit Jean Nitulescu, fost la FC Caracal, iar antrenori au fost numiti Corneliu Papura, principal, si Daniel Mogosanu, secund. In echipa olteana activeaza si fostul international Ionut Lutu, jucator originar din Slatina.

Orasul Slatina mai este recunoscut ca fiind si un centru care a produs si produce in continuare jucatori foarte buni de fotbal. Numele cele mai importante sunt: Gheorghe Craioveanu, Claudiu Niculescu, Răzvan Raţ, Ionel Dănciulescu si Ionut Lutu. Din Slatina a plecat si noua speranta a fotbalului romanesc Mihai Radut, jucator transferat recent de Steaua Bucuresti de la International Curtea de Arges.

Rosioreanul Ionut Streinu s-a transferat la Alro Slatina la inceputul sezonului trecut dupa ce s-a despartit Cetatea Suceava, iar Mihai Coman sustine probe de joc in aceasta perioada la echipa de pe Olt, dupa ce si-a incheiat recent conturile cu FCM Bacau.

15 miliarde de lei vechi este bugetul alocat de Consiliul Judetean Olt formatiei ALRO pentru turul sezonului 2010-2011.

 

 

 

 

Back

Search site

© 2009 Created by C.M.