Pe urmele lui Laurentiu Lacoviste

14.07.2010 16:53

Laurentiu Lacoviste este unul dintre putinii fotbalisti rosioreni care activeaza in afara judetului Teleorman. Leco este de fapt un adevarat globetrotter, cariera sa de fotbalist cuprinzand evolutii la echipe din diferite zone ale tarii, dar si din afara Romaniei.

De la Rosiorii de Vede la Zafra si Andorra
Laurenitu si-a inceput “excapadele” cu Bucurestiul (120 Km de Rosiori), la Vointa, dupa care a dublat distanta pentru un contract cu Pandurii Targu-Jiu. Dupa doi ani la echipa gorjeana, “Leco” a schimbat aerul si a ales sa mearga pe litoralul romanesc, la Navodari (400 Km), unde a evoluat pentru Midia. In 2006, mijlocasul rosiorean a lasat Romania pentru o experienta in Spania, la peste 3000 de Km de Rosiorii de Vede. In Peninsula Iberica, Lacoviste a evoluat la doua echipe din doua comunitati (regiuni) diferite. Mai intai a evoluat in vestul Spaniei (comunitatea Extremadura) la formatia Diter Zafra, dupa care a traversat Spania pana in nord-est, in comunitatea Aragon, imbracand tricoul echipei CF Andorra. Un an si jumatate a rezistat Lacoviste la Andorra, dupa care a facut cale intoarsa la Zafra.
Dorul de casa l-a adus pe Lacoviste in Romania anu
l trecut, iar din sezonul 2009/2010, rosioreanul a poposit in curtea gruparii FC Cisnadie, echipa orasului cu acelasi nume aflandu-se la 260 Km de Rosiorii de Vede.

Vizita virtuala in Cisnadie
Din dorinta de a afla cat mai multe amanunte despre locul in care Lacoviste isi traieste noua aventura fotbalistica, site-ul www.sporting-rosiori.webnode.com a cautat si a descoperit orasul Cisnadie pe internet, pe care vi-l prezinta in cateva pasaje si fotografii mai jos:    

Oraş situat în partea de sud a judeţului Sibiu, Cisnădie (Heltau) se întinde la poalele Muntelui Măgura, într-o zonă pitorească, presărată cu pajişti, terenuri agricole şi păduri. Teritoriul său este amplasat la altitudini cuprinse între 440 şi 520 m, iar populatia numara in prezent aproximativ 16.000 de suflete.

Atracţii cultural-turistice
Ca urmare a îndelungatei sale existenţe şi a unei vieţi urbane timpurii, aspectul edilitar de astăzi al localităţii prezintă câteva caracteristici aparte. Interes deosebit prezintă oraşul vechi, cu străduţe înguste şi întortocheate, care se întâlnesc toate în piaţa centrală. Casele din Cisnădie au fost construite după anul 1800 şi între anii 1900-1940, în stil gotic specific caselor ţărăneşti săseşti din Transilvania. Cele mai vechi (ridicate înainte de 1900), au un front îngust la stradă- latura mică a clădirii - şi o orientare vestică. Casele prezintă două sau mai multe ferestre la stradă, acoperiş în două ape, cu lucarne în formăde ochi de pisică. Intrarea în casăse face pe latura mare, prin curte (intrări cu o arcadă).

In centrul oraşului se află Biserica fortificată, cu ziduri puternice, ridicate de localnici în urma năvălirilor tătare şi mai ales a celor turceşti. Aceasta reprezintă una dintre cele mai valoroase realizări ale arhitecturii defensive din zona Sibiului, alături de vechile biserici de la Cisnădioara, Turnişor şi Guşteriţa.
Biserica Evanghelică a fost construită în perioada 1192-1300, în stil romanic; a fost transformată în stil gotic în secolul al XV-lea. In secolele XV-XVI, a fost fortificată, fiind înconjurată de o centurăde ziduri şi străjuită
de numeroase turnuri de apărare. Biserica Evanghelică din Cisnădie are trei nave largi. Odatăcu operaţia de fortificare a bisericii, portalurile laterale au fost transformate în stil gotic. Doar portalul principal din partea apuseanăa turnului şi-a păstrat forma iniţială, realizatăîn stil romanic.

Muzeul textil din Cisnădie, unic in tara, este o alta atractie a micutului oras sibian si conţine piese legate de istoria ţesutului şi o colecţie de cărţi vechi de valoare (secolele XVI-XVII).

FC Cisnadie
Echipa locala FC Cisnadie s-a infiintat in anul 2007 si evolueaza de trei ani in Liga 3. In sezonul 2007-2008, cisnadienii au fost adversarii Rovei Rosiori in Seria IV, reusind sa obtina 4 puncte din duelurile cu Rova. Cea mai buna clasare a formatiei FC Cisnadie in Liga 3 este cea obtinuta in sezonul trecut, locul 3. La acest rezultat a contribuit si rosioreanul Laurentiu Lacoviste, care a marcat nu mai putin de 10 goluri.
Culorile oficiale ale formatiei FC Cisnadie sunt rosu-albastru, iar meciurile de acasa si le disputa pe stadionul “Textila”, cu o capacitate de 5000 de locuri, majoritatea pe scaune.

 

Back

Search site

© 2009 Created by C.M.