Minune pentru “Van Damme”! Fundasul a ajuns la FC Caracal

06.07.2010 16:18

Jucatorul lui Sporting Rosiori, Alexandru Mitroi, este foarte aproape de un acord cu gruparea de liga a 3-a FC Caracal. Fundasul de 21 de ani a ajuns la echipa din judetul Olt la recomandarea lui Alexandru Gheorghe, acesta  prezentandu-l noului antrenor al caracalenilor, Laurentiu Uratu, ca fiind drept un fundas de fier si de mare viitor. “Van Damme” se va pregati cu echipa din “orasul celor 7 minuni” incepand de joi, iar la finalul lunii se va lua o decizie in privinta transferului sau la FC Caracal.

Cine este FC Caracal
FC Caracal a luat fiinta in 2004 in urma fuziunii fostei echipe locale, Progresul, cu FC Craiova. FC Caracal a preluat atunci locul echipei doljene in Divizia B si a rezistat pana in 2008 in liga secunda, cel mai bun loc fiind ocupat in 2007, pozitia a 7-a.
In sezonul 2008/2009, FC Caracal terminat pe pozitia secunda in Liga 3 si a fost la un pas sa revina pe scena a doua a fotbalului romanesc, insa a pierdut barajul de promovare in fata formatiei FC Silvania.

In sezonul recent incheiat, FC Caracal a terminat pe locul 11 in Liga 3, evitand la mustata retrogradarea dupa ce in tur a pierdut la masa verde nu mai putin de 12 puncte.
FC Caracal isi disputa meciurile de pe teren propriu pe stadionul “Parc”. Arena caracaleana este una
moderna, fiind renovata in 2004, are 12.000 de locuri pe scaune si o tribuna oficiala de 500 de locuri. 

Conducere noua, antrenor nou
Din acest campionat, FC Caracal va fi condusa de o noua echipa manageriala si de un tehnician nou.
Dupa despartirile de presedintele Jean Nitulescu (plecat la Alro Slatina), si de antrenorul Iordan Eftimie (contract expirat), caracalenii au apelat la doi “oameni de casa”, Stelian Veselin (presedinte) si Laurentiu Uratu (antrenor - foto), cei doi dorind sa creeze o noua echipa care sa atace in cel  mai scurt timp promovarea in Liga 2.  

Jucatori de marca
In perioada in care a evoluat in Divizia B, pe la FC Caracal au trecut cativa jucatori cu nume, care astazi evolueaza pe prima scena fotbalistica. Printre acestia ii amintim pe Dorel Stioca (Steaua Bucuresti), Mircea Bornescu (Rapid Bucuresti) sau Alex Piturca (Universitatea Craiova).

Orasul
Municipiul Caracal este al doilea oraş ca mărime din judeţul Olt, dupa Slatina, cu 34.000 de locuitori. Este situat la 55 km de Craiova si 45 km de Rosiorii de Vede. Ca poziţie geografică municipiul Caracal este situat în sud-vestul ţării, în Câmpia Romanaţiului. De la est la vest este străbătut de râul Gologan, ale cărui ape sunt canalizate subteran pe cuprinsul localităţii.
Ca puncte de atractie, in Caracal se pot vizita
Teatrul din 'Caracal', Parcul "Constantin Poroineanu", Sala Polivalentã, Stadionul „Parc” sau Muzeul Romanaţiului.

De la Iancu Jianu… la Dan Diaconescu si Ion Ramaru
Pe pagina de Wikipedia a orasului Caracal, la rubrica “Personalitati marcante”, regasim nume celebre ca: haiducul Iancu Jianu, jurnalistii Marius Tuca si Dan Diaconescu, dar si numele celebrului criminal in serie al anilor ’70, Ion Ramaru.

Cele 7 “minuni" ale Caracalului
Municipiul Caracal mai este cunoscut in Romania ca fiind "Orasul celor 7 minuni". Legenda spune ca in Caracal:

- s-a construit un bloc si s-a uitat macaraua in interior;
- a luat foc sediul Pompierilor;
- s-a furat usa Politiei;
- cimitirul era pe strada Invierii;
- brutaria era construita pe strada Foametei;

- inchisoarea era pe strada Libertatii;
- ceasul din Gara are cifra IV scrisa "IIII".

 

 

53 de meciuri a strans Mitroi in doua sezoane (2008/2009 si 2009/2010) la Sporting, timp in care a marcat si 13 goluri pentru rosioreni.

2 sezoane a evoluat Van Damme pentru Rova Rosiori in Liga 3 (2006/2007 si 2007/2008).

 

 

Back

Search site

© 2009 Created by C.M.