Meciurile cheie ale Sportingului in retur

26.02.2010 12:57

Lupta pentru castigarea Ligii a 4-a va fi foarte incinsa in acest retur. Avand in verede numarul mare de echipe aflate in lupta pentru titlu, elevii lui Alexandru Gheorghe vor avea nevoie de concentrare maxima la fiecare meci, dar in special la meciurile importante ale returului, acolo unde se poate decide soarta acestui campionat. Din cele 15 meciuri ale sezonului de primavara, foarte importante pentru Sporting vor fi partidele din debutul returului, cea de la Poroschia (Etapa 16 - un debut pozitiv ar conta foarte mult pentru rosioreni), apoi meciul de pe teren propriu cu Turris (Etapa 21), care se anunta a fi un veritabil derby al seriei.  Dupa aceste prime etape se pot trage primele concluzii, se pot stabili anumite ierarhii sau lupta va fi acerba in continurare. 
In niciun caz lupta pentru titlu nu se va incheia aici, pentru Sporting urmand alte meciuri de foc, cum ar fi deplasarea de la Olteni (Etapa 22), cu o echipa foarte incomoda, sau meciul de la Peretu (Etapa 26), unde Sporting nu are decat varianta succesului. Si finalul campionatului va rezerva rosiorenilor cateva  intalniri tari, dintre acestea detasandu-se partida de la Zimnicea (Etapa 28), care ar putea fi decisiva pentru Sporting.

Rolul staff-ului
Daca vorbim de lucruri “cheie” nu trebuie sa omitem nici inspiratia jucatorilor sau a antrenorului, care, in tur, au fost decisive in multe momente. De inspiratie si de daruire va fi nevoie si in urmatoarele 15 partide, numai asa Sportingul poate sa reduca handicapul de experienta fata de contracandidatele la titlu.
O alta “cheie” a returului, dar poate cea mai importanta, poate fi atmosfera din sanul echipei. Daca Sporting a terminat turul la doar doua puncte de lider, asta se datoreaza in mare parte disciplinei, atmosferei frumoase din vestiar si placerii de a juca fotbal. Se stie ca jucatorii care imbraca tricoul Sportingului evolueaza mai mult de placere, remuneratia fiind una modica pentru o echipa cu pretentii la castigarea campionatului. De aceea, antrenorul dar si presedintele echipei au un rol decisiv in mentinerea unei atmosfere  bune in vestiarul acestei echipe tinere si dornica de succese.

“Vom incerca sa marim prima pentru meciul de la Poroschia. Trebuie sa pornim bine in acest retur, iar baietii trebuie sa fie motivati pentru asta”, Paul Mara, presedinte Sporting

“Tot ce s-a realizat in tur, s-a facut si datorita caracterului acestor jucatori”, Alexandru Gheorghe, antrenor Sporting

Back

Search site

© 2009 Created by C.M.