Alexandru Gheorghe: “Atacam promovarea”

25.02.2010 14:14

Site-ul www.sporting-rosiori.webnode.com a stat de vorba cu tehnicianul Sportingului inaintea returului de campionat. Din discutia cu Alexandru Gheorghe a reiesit o concluzie foarte clara si bine conturata: “Sporting poate ataca promovarea”

Sambata este ultima repetitie inainte de startul returului. E Sporting pregatita pentru duelurile din retur?
In mare parte suntem gata. Ar fi fost bune mai multe meciuri amicale, dar astea au fost conditiile. Se formasera anumite automatisme in echipa in turul campionatului si nu am avut posibilitatea sa le aprofundam. Vremea nu ne-a permis sa jucam mai mult in aceasta perioada.

Cu Buzescu  o sa folositi echipa care va intra pe teren in meciul de la Poroschia?
In principiu da. O sa folosesc primul “11” pe care intentionez sa-l trimit in teren la Poroschia. Insa nu e batut in cuie, depinde foarte mult si de evolutia jucatorilor in meciul de sambata.

Are Sporting forta de a ataca promovarea?
Sunt convins de asta. Sambata, inaintea meciului cu Buzescu, am convocat tot lotul la o sedinta in care vreau sa le vorbesc despre aceasta oportunitate care ni s-a ivit. Nu vreau sa pun presiune pe jucatori, vreu doar sa le inspir incredere in ei. La experienta pe care am acumulat-o in fotbal, eu zic ca putem ataca promovarea. Vor fi mai multi factori de care depindem, arbitrajele vor fi altele, vor aparea si meciuri indirect, insa eu sunt increzator in aceasta echipa.

Cine e principala favorita la titlul de campioana judeteana?
Turris Turnu Magurele, fara nicio discutie. De la startul sezonului si-au propus asta. Insa si ei au avut ceva probleme in aceasta iarna. Antrenorul a parasit echipa si odata cu el au plecat si cinci jucatori. Noi vom incerca sa le incurcam socotelile, iar la final speram sa terminam inaintea lor.

De Peretu nu ti-e frica?
Mie mi-e frica decat de Dumnezeu. Eu zic ca Peretu nu va avea puterea sa se implice in lupta pentru titlu. E parerea mea.

Si totusi vine Maftei?

De achizitii esti multumit?
Foarte multumit. Cei care au venit ne vor ajuta mult in acest retur. As mai fi avut nevoie de un fundas si de un atacant, dar o sa ne descurcam cu ce avem.

(In timpul discutiei, lui Alexandru Gheorghe ii suna telefonul celalalt: “Te rog sa ma scuzi, am un apel din Spania. Continuam putin mai tarziu”... Dupa aproximativ 20 de minute dialogul se reia)   

Sa revenim! Vorbeam de achizitii….
Da. Tocmai ce am vorbit cu cineva din Spania despre Maftei (parintii lui sunt stabiliti in Spania), fundasul care a jucat acum trei saptamani in amicalul cu Olteni. El ar vrea in continuare sa vina la Sporting pana in vara, apoi sa-i caut o echipa intr-o liga superioara, insa nu stiu daca e liber sa semneze cu noi. Daca isi rezolva actele va veni la Rosiori.

Atacanti?
Am fi avut nevoie si de un atacant, dar nu prea il gasim. Nu vezi ca e criza de atacanti, nici Steaua nu areJ. Ne vom descurca cu ce avem.

Problema portarului de rezerva cum se va rezolva? Ramane Sporting intr-un singur portar?
Am inteles ca “Portofel” (n.r. George Voicu) nu mai vrea sa mearga la Olteni din retur. Speram sa-l convingem sa revina la Sporting.

E o invazie de mijlocasi acum in lotul Sportingului. Vei schimba sistemul de joc? Ca spectator, eu as vedea un sistem 4-3-2-1 in conditiile actuale. E doar o parere :).
Nu voi schimba sistemul. Vom juca in acelasi sistem, 4-4-2. E un sistem pe care  eu il prefer si-l cunosc foarte bine. Asta e pur teoretic, pentru ca in timpul jocului se pot schimba multe lucruri.

Care crezi ca vor fi meciurile cheie ale returului?

Toate meciurile vor fi decisive. Trebuie tratate cu aceeasi atentie si seriozitate. Cel mai important meci este intotdeauna primul.

Ok! Atunci mult success cu Sporting in acest retur!
Multmesc!

Back

Search site

© 2009 Created by C.M.