Alexandru Gheorghe, posibil antrenor al Selectionatei judetului Teleorman - Under 16

19.05.2010 12:57

Viitorul se zugraveste in nuante sumbre din punctul de vedere al echipei nationale. Cum situatia poate deveni si mai dezastruoasa decat perspectiva unei noi ratari a unei calificari, FRF a demarat un program de restructurare masiva a activitatii de juniori.

Obiectivul programului federal aprobat in ultimul Comitet Executiv este reprezentat de constituirea unui grup de elita care sa reprezinte nucleul echipei nationale pentru CE 2016 si CM 2018. Ca strategie, se urmareste concentrarea a tot ce are mai bun tara la nivel de juniori de 16 ani si oferirea unui sistem competitional nou, care sa aduca mai rapid valorile in prim-plan.
Programul presupune, din punct de vedere financiar, colaborarea intre FRF, AJF-uri si AMFB si urmareste constituirea unor selectionate judetene, precursoare pentru echipa nationala de juniori. Fiecare dintre aceste selectionate judetene va avea un staff al sau care va efectua selectia, "selectionerul" judetean urmand sa fie platit de federatie.
In acest fel, se urmareste ca talentele adevarate sa aiba sanse mai mari de a ajunge in atentia echipelor nationale de juniori si, de acolo, peste ani, la nationala mare.

Buget de 470.000 de euro
Federaţia Română de Fotbal pune la bătaie, în total, 460.000 de euro pentru acest proiect, din care vor fi asigurate patru seturi de echipament de joc pentru fiecare selecţionată, mingi, indemnizaţa de 300 de euro pe lună pentru antrenorii principali, cazare, masă şi transport pentru deplasările mai lungi de 250 km, turnee internaţionale.
Partea ce revine Asociaţiilor Judeţene se ridică la 10.000 de euro de fiecare şi include, printre altele, echipemente de antrenament, indemnizaţii pentru ceilalţi membrii ai stafului tehnic (40 euro/persoană pe lună), alimentaţie şi refacere.

Gheorghe sau Cristescu
In Teleorman, de selecţia pe întreg teritoriul judeţului şi apoi, pregătirea lotului de 20 de jucători - care presupune o muncă extrem de solicitantă - se va alege dintre antrenorii Alexandru Gheorghe (Rosiorii de Vede) si Mircea Cristescu (Alexandria). Cei doi tehnicieni au fost nominalizati de catre FRF pentru acest proiect, urmand ca vineri, 21 mai, cei doi sa sustina un examen la Casa Fotbalului pentru desemnarea celui care se va ocupa de Selectionata judetului Teleorman.  Antrenorul principal trebuie să aibă Licenţa A şi vechime de minim 5 ani în instruirea copiilor şi juniorilor.

Start in noiembrie
Lotul trebuie definitivat până la 1 septembrie anul curent, după care, în noiembrie va începe competiţia, selecţionatele judeţene fiind organizate pe grupe în funcţie de zonele geografice. În acest moment, se află în studiu trei variante pentru întocmirea calendarului competiţional. Una dintre ele este alcătuirea de serii de câte şase cu jocuri tur-retur, din care se califică 16 echipe. Apoi, alte patru serii, tot cu jocuri tur-retur şi, în fine, un turneu final.

Back

Search site

© 2009 Created by C.M.