Alba-Neagra cu antrenorul selectionatei judetene U16

01.07.2010 10:14

Desi tehnicianul rosiorean Alexandru Gheorghe a fost desemnat de FRF antrenor al selectionatei judetene de juniori U16, AJF Teleorman se opune, sustinandu-l pe alexandreanul Mircea Cristescu. Alexandru Gheorghe a castigat acest post prin concurs, devansandu-si adversarul la examenul sustinut in urma cu o luna la Casa Fotbalului. “Am fost la FRF ieri si am vorbit cu domnul Mircea Radulescu, presedintele Scolii Federale de antrenori. Dansul mi-a spus ca din punctul de vedere al federatiei eu sunt antrenor. Eu mi-am castigat acest drept prin examen si prin munca, dar asa e la noi in Teleorman, promovarea se face pe alte criterii. Din ce am inteles, AJF a trimis o hartie prin care instiinteaza FRF ca ei nu sunt de acord cu numirea mea si il sustin pe Mircea Cristescu, antrenor cu care ei au mai lucrat. E o situatie neplacuta din care nu va avea de castigat nimeni. Daca si la copii si juniori facem asemenea tertipuri, ne meritam soarta”, a declarat mahnit Alexandru Gheorghe.

Duminica, la intrunirea de la Mogosoaia a tuturor selectionerilor, Teleormanul va fi singurulu judet care va participa cu doi tehnicieni, un fapt care nu pune intr-o lumina prea buna judetul nostru. Atunci se va decide, probabil,  cine va ramane in functie si cine nu, insa e regretabil ca s-a ajuns pana aici.

Anunt FRF

Antrenorii selectionatelor judetene U16 (din tabelul de mai jos) desemnati in urma examenului sustinut la Casa Fotbalului, vor participa la un instructaj obligatoriu privind regulamentul competitiei, criterii de selectie, continutul pregatirii, antrenamente model, etc., ce va avea loc la Centrul National de Pregatire al FRF, Mogosoaia, intre 4 si 7 iulie 2010.

Acestia se vor prezenta la hotelul din cadrul Centrului Tehnic Mogosoaia, duminica, 4 iulie, incepand cu cina, orele 19.00 si vor pleca miercuri, 7 iulie, dupa pranz, orele 13.00.

Antrenorii trebuie sa aiba asupra lor caiet de insemnari, precum si urmatorul echipament sportiv: trening de prezentare, 2 tricouri, rosu si albastru, 2 sorturi, rosu si albastru, adidasi, ghete cu crampoane, sapca, geanta.

Toate cheltuielile legate de cazare si masa (3 mese pe zi) sunt suportate de FRF.

Cheltuielile de deplasare vor fi avansate de catre participanti, iar ulterior recuperate de la FRF prin intermediul AJF-urilor. 

 

Lista selectionerilor U16

Nr.

Judeţ

ANTRENORI

1

ALBA

HANCAS PAUL ALIN

2

ARAD

CUEDAN DAN

3

ARGES

PRISACEANU MARIUS

4

BACAU

FLOREAN GIANI

5

BIHOR

VIG ZOLTAN

6

BISTRIŢA

PÂRŢIU HORAŢIU LEONARD

7

BOTOSANI

HONCIUC TIBERIU

8

BRĂILA

BALDOVIN ADRIAN

9

BRAŞOV

SZABO ADRIAN

10

BUCUREŞTI

TOMA ION

11

BUZĂU

CIGHIR CATALIN

12

CĂLĂRAŞI

BOGATU VALERIAN

13

CARAS-SEVERIN

POTOCIANU DAN

14

CLUJ

BACIU SIMION AUREL

15

COVASNA

KARACSONY JOZSEF

16

DOLJ

DOBROTESCU ALIN

17

GALATI

COSOREANU DUMITRU

18

GIURGIU

PUIU ADONIS

19

GORJ

GAMAN SERGIU

20

HARGHITA

BURUS CSABA

21

HUNEDOARA

STELESCU IOAN

22

IALOMIŢA

PREPELITA CONSTANTIN

23

IAŞI

CANANAU DANUT

24

ILFOV

PALA CATALIN

25

MARAMUREŞ

KEMENES EMIL

26

MEHEDINŢI

BRIHAC MARIAN

27

MUREŞ

BUDAI BARNA LORAND

28

NEAMŢ

CHERTIC LICA

29

OLT

URATU LAURENTIU

30

PRAHOVA

TOADER ADRIAN

31

SĂLAJ

GEORGESCU PAUL

32

SATU-MARE

TIBERIU CSIK

33

SIBIU

BARA CAIUS

34

SUCEAVA

CRISTESCU FLORIN

35

TELEORMAN

GHEORGHE ALEXANDRU

36

TIMIŞ

BRANDESCU SORIN

37

TULCEA

PENARU STEFAN

38

VASLUI

BOTEZ COSTINEL

39

VÂLCEA

MANGALAGIU GABRIEL

40

CONSTANTA

SIMU GABRIEL

41

DAMBOVITA

OLTEANU MARIN

 

Ce este proiectul “Selectionatele judetene U16”

Programul presupune, din punct de vedere financiar, colaborarea intre FRF, AJF-uri si AMFB si urmareste constituirea unor selectionate judetene, precursoare pentru echipa nationala de juniori. Fiecare dintre aceste selectionate judetene va avea un staff al sau care va efectua selectia, "selectionerul" judetean urmand sa fie platit de federatie.
In acest fel, se urmareste ca talentele adevarate sa aiba sanse mai mari de a ajunge in atentia echipelor nationale de juniori si, de acolo, peste ani, la nationala mare.

Buget de 470.000 de euro
Federaţia Română de Fotbal pune la bătaie, în total, 460.000 de euro pentru acest proiect, din care vor fi asigurate patru seturi de echipament de joc pentru fiecare selecţionată, mingi, indemnizaţa de 300 de euro pe lună pentru antrenorii principali, cazare, masă şi transport pentru deplasările mai lungi de 250 km, turnee internaţionale.
Partea ce revine Asociaţiilor Judeţene se ridică la 10.000 de euro de fiecare şi include, printre altele, echipemente de antrenament, indemnizaţii pentru ceilalţi membrii ai stafului tehnic (40 euro/persoană pe lună), alimentaţie şi refacere.

Start in noiembrie
Lotul trebuie definitivat până la 1 septembrie anul curent, după care, în noiembrie va începe competiţia, selecţionatele judeţene fiind organizate pe grupe în funcţie de zonele geografice. În acest moment, se află în studiu trei variante pentru întocmirea calendarului competiţional. Una dintre ele este alcătuirea de serii de câte şase cu jocuri tur-retur, din care se califică 16 echipe. Apoi, alte patru serii, tot cu jocuri tur-retur şi, în fine, un turneu final.

 

Back

Search site

© 2009 Created by C.M.